Nálam a Nazca vonalakkal ér fel a rejtély, ennyi ésszel hogyan éli túl egy konteós, az első tolós kertkapuzár oldalra billentését nyakcsigolyatörés nélkül. Évek óta próbálom megfejteni a konteósok logikáját.

Mérhetetlenül sajnálom, hogy a „gondolkodás”, vagy a „logika” kifejezést egy mondatban használtam a „konteósok”-kal, de mégse írhatom a „konteós logikája” helyett a konteós izéje”-t. Vagy de.

Szóval:

A Valóság: Télleg léteznek lelkiismeretlen, hanyag és képzetlen orvosok is.

A konteós logikája (akarom mondani izéje): Amiatt a pár rohadék miatt, szerencsésebb, ha egy jógaoktatóra, vagy egy becsületes tekintetű kozmetikusnőre hallgatok, hiszen ők naponta kerülnek interakcióban emberi testekkel, és aki oly virtuóz módon tud elbánni egy pattanással, az egy rákos daganattal is elbánik, hisz nincs akkora különbség, mindkettő olyan puklialakú, rohadék kis balhé.

A valóság: Magasan képzett tudósok irtóztató erőfeszítést fordítanak a világot jobbá tevő innovációba.

A konteós szerint: Lajos, aki műszaki ember, hisz asztalos és van drága lítiumos behajtója, naná, hogy mindenkinél jobban vágja a technikai és fizikai összefüggéseket, mert Michio Kaku tuti, egy rendes ebédlőasztalt sem tudna tisztességesen összecsavarozni. Ne már, hogy nekem itt pont ő okostojáskodjon!

A valóság: Az oktatási rendszerünk nem eléggé kárhoztatható hiányosságai okán, ezrek végzik el az elemi iskolát, pedig a kutyakiképző első etapjánál elvéreznének Morzsival szemben.

A konteós szerint: Mivel képes nagy biztonsággal elkészíteni egy zöldborsófőzeléket, ezért jogos önbizalommal kijelentheti, hogy a mikrobiológia és a kémia világában is eligazodik, hiszen mindkettőben ilyen mindenféle színes gömböcskék a főszeplők, és a kovalens kötés és a tapadós besamelmártás között, (józanul nézve) nincs akkora a szakadék, ahogy a pimf diplomájukra dölyfös tudósok beállítják.

A valóság: A tudás és az intelligencia (főleg ezek bámulatos kombinációja) kurvára menő dolog.

A konteós szerint: No most ő vagy elfogadja, hogy az érvényesülés játékmezőjén max. annyi a képességei által determinált lehetősége, hogy jók legyenek a mellei, vagy izmos felsőtestet gyúrjon magának, vagy pedig dehonesztálóan kezd ágálni a valódi értékek ellen, hogy frusztrációját a hasonszőrűekkel való együttvonyítással csillapítani tudja. (A harmadik előnyös halmaz, a jó személyiség kialakításának szükségletének felismeréséhez szintén elengedhetetlen lenne egy mákszemnyi intelligencia. De hát sajnos….)

A valóság: Társadalmi felmérések örömtelien igazolják, hogy statisztikailag jóval nagyobb eséllyel kerülnek a táplálkozási piramis tetejére, jómódba azok, akik iskolázottak. Az 1985–ös adatokkal összevetve, megdöbbentően meredeken csökken azon anyagilag sikeres embercsoportok százalékos számossága, akik családi alapon, vagy kriminális tevékenység által jutnak vagyonhoz.

A konteós szerint: A társadalmi igazságtalanság netovábbja, hogy egy szorgalmas és ügyes polcfeltöltőnél aránytalanul jobban megfizetnek olyanokat, akik egész nap trutyit piszkálnak egy pipettával, vagy könyveket olvasgatnak kényelmesen, vagy mindenféle halandzsa értelmetlenségeket firkálgatnak, vagy öltönyben okosépületeket (haha) tervezgetnek az üvegfalas luxusirodájukban, amikor a munkásember meggebed az építkezésen.
A valóság: Bármilyen rossz véleményt is fogalmazunk meg a humanoidok hétköznapokban kimutatott értékítéletéről, bizony konstans megbecsülik a nagyszerű szellemi és erkölcsi teljesítményeket.

A konteós: Az egészből (mégjóhogy) kirekesztetten, irigyen és sóváran lesi mindezen értékeket, és az ezeket birtoklókat, és mivel összehasonlíthatatlanul könnyebb A. zsidózni, mint B. deriválni, simán bekarikázza az A.-t.

A valóság: Ma már az interneten és az írásbeliség összes létező felületén könnyeden elérhetőek a művészet, a tudomány, a technika újdonságai, levezetései, találmányai, leírásai.

A konteós: Horváth Rozi szakácskönyvével ekvivalens nyelvi és tudományértékű online felületeket olvasgat, mert könyörgöm, miért lenne logikus, hogyha a Gőgös Gúnár Gedeont sem érti, (lényegében és egyáltalán), akkor bármilyen óhéber diszciplínát (hehehe) értelmezni tudna?

A valóság: A tudomány jelenleg is több dolgot nem tárt még fel, mint amennyit tud, ám például nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a Föld gömbölyű (majdnem).

A konteós szerint: Engem mindenki mindig átbasz. Most vagy egy ellenszenves, lúzer hülye vagyok (igen), vagy mindenki hazug geci (nem). No, ezt a kérdést válaszolják ők meg a maguk számára kényelmesebben.

A valóság: Mi magyarok, pont számosságunknak megfelelően hozzájárulunk a tudomány egyetemes fejlődéséhez, a földi élet szebbé válásához. Pont annyi jó és rossz van bennünk, mint bármely tetszőleges népcsoportban.

A konteós szerint: A Nasa, a gyíkemberek, a zsidók, Soros György, Cia, Ferenc pápa, az USA, a multik, a gyógyszerlobby, Gyurcsány, egyszóval a Háttérhatalom miatt nem ő a Nemzetközi valutaalap elnöke és nem Nyékládházán alakult ki New York.

New York, meg más oldalról maga a pokol kénköves lehelete szerinte, de láthatóan ez New Yorkot nem zavarja igazán.
Engem sem kéne, hogy idegesítsen ez a sok baromállat.

/Mariann Palankai‎/

15232234_10211504122423867_1985598087531148492_n

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter