Összefoglalva by Polcz Péter:

Amit dokumentáltak hivatalosan.
– Húsz kilométerről a két méteres magasságból indított lézer nem érzékelhető, mert a párasáv felfelé hajlítja a lézert, a tanulság: a Balaton sík, a Föld lapos.
– Tizenkét kilométerről a lézer 15 méter magasra világít 10 méteres fényfoltot, mert a lézer felfelé görbül, tehát a Balaton sík, a Föld lapos.
– Nyolc kilométerről a lézer 10 méter magasra világít, mert felfelé görbül a páratartalom és a a szél miatt, tehát a Balaton sík, a Föld lapos.
– Hét és fél kilométerről, az emeletről indított kék kézi lézerpointerrel sikerül a kísérlet, ezt nem görbíti a párasáv, tehát a Balaton sík, így a Föld lapos.

Amit nem dokumentált senki, de beccsszóra így történt:
– Tizenkét kilométerről a két méter magasságból indított ZÖLD lézer fotóval bizonyítva rávilágít a célra (most már nem lesz 10 méteres a fényfolt), de KÉK lézert látnak a megfigyelők, egyik lézer sem görbül, tehát a Balaton sík, a Föld lapos.

Összességében a méréssorozat után tehát egyértelműen, kollimátorosan megpolemizálható, hogy az unduláció ellenére a kognitív disszonancia szellemében a Balaton geopotenciális felülete sík, így a Föld lapos.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter