Továbbra is masszív erőfeszítéssel próbálom azt a rengeteg funkcionális analfabétát megérteni, akik hasonszőrű agyhalottakat bombáznak sikeresen, saját agyrémeik szorgalmas marketálásával, és eredményesen alakítják élhetetlenebbé amúgy sem csillagos ötös világunkat.
Úgy érzem, pár dolgot már tisztábban látok.

1. Amikor Isaac Asimov csillogó elméjét sajnálatosan végleg elborította az öregkori demencia egy igen agresszív formája, egyszer-egyszer mégis sikerült őrzőit lerázva kijutnia a közeli melegbárba, ahol uszkve fél liter vodka után, rendszeresen beszélgetésbe elegyedett a súlyosan kokainista bártenderrel, aki egyáltalán nem beszélt oroszul. A diskurzusok kissé sérült hangfelvételeit vetette papírra a bártender félkegyelmű 5 éves unokahúga, és ezen leiratok váltak alapjául kis barátaink siriusplejádi Asthar kapitány kultuszának/levelezés mitológiájának. E történeti háttér magyarázza, miért hasonlít az ábrázolásokon Asthar kapitány oly kísértetiesen a korabeli New York-i meleg közösségben igen népszerű híres transzvesztita előadóművészre, kit parázna és buja produkciója nyomán a beszédes: „Cobra” nicknéven emlegettek.

2. Továbbra is tudományos igényű történelemkönyvekként tekintenek Jacob Grimm bácsi és Benedek Elek bácsi írásaira, s valljuk be őszintén, „A békakirályfi” sztorit alapul véve – ha nyugtatóra iszunk olvasása közben – az egész ciongyík delirálás lényegesen érthetőbb. Plusz ott van a Nickelodeonon futó Teletubbies sorozat, (mely számukra nettó dokumentumfilmes alkotás), ami még erősen túltolt codeine bevitel nélkül is egyike azon a gyermekeknek szánt televíziós alkotásnak, mely mégiscsak kicsit elfogadhatóbbá teszi a Magyar Gárda pár alapvetését.

3. Ők egy inverz „Egy jenki Arthur király udvarában” regényben élnek. Ha az V.-VI. századból iderepítettünk volna pár földművest, ők ugyanilyen babonás rémülettel tekintettek volna a repülőkre, a víztoronyra, a sztetoszkópra és a légmentes csomagolásban árult parizerre, mint Gézabá és fanatizált követői.

4. Egyrészt minden ember alkotta szerkezet, ördögi, gonosz, pusztító fegyver, ami nem kompatibilis rendeltetésű a veteményeskert, a fészer és a baromfiudvar háromszögében felmerülő technikai problémákkal. Másrészt minden olyan készítmény, ami meghaladja baracklekvár befőzéshez szükséges vegyipari/élelmiszer-ipari technológiát, halálos méreg. Kivéve a DDT-t, mert az évtizedek óta remekül beválik az almafákon, csak a geci Háttérhatalom merő magyarellenességből kukacoskodik. Gézabá napló szinten vezetett Facebook oldala alapján állítható, hogy a sufnijából napi szinten a környezetünkbe kerülő méreganyag-mennyiség okán valóban előbb-utóbb gebasz lesz Baján.

5. Az időszámításunk előtti 2. században, Indiában és Kínában, nyitott gondolkodású, értelmes emberek már sejtették az immunizálási folyamatot. Valószínűleg a „nyitott” és „értelmes” fogalomkörében van a kutya elásva, mint mindig. Viszont isten áldja meg mindkét kezét annak a remek pszichológus vénával megáldott zseninek, aki a pár tízezerbe fájó oltáskivezetési handabandával, és az ahhoz kapcsolódó ártalmatlan vajákossággal megnyugtatja a milliós nagyságrendben köztünk élő roppant kártékony téveszmést, és érzékelhetően pacifizálja ezt az oltásellenességes orbitális faszságot. És nekem az nem fáj, ha neki a francia Riviérán jachtja lesz belőle, mert megérdemli.

6. Akinek van pici gyermeke, tudja milyen kedves és vicces, ahogy a kicsi még korlátozott értelmével rácsodálkozik a világ legegyszerűbb összefüggéseire, vagy szürreális fantáziavilágot teremt számára felfoghatatlan részeire. Akinek nincs, az figyelje Obit.

/Palankai Mariann/

teletabi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter