Miért ne égesd magad koronavírus-konteók megosztásával?

1. Szándékosan hozták létre a tudósok.

Valóban léteznek olyan Disney filmek, amelyben bugyborékoló lombikok között egy barnás köpenyes, kopasz szararc őrült tudós mindenféle gyilkos trutyit gyárt az emberiség szívatására, de a valóság nem ez.

Egyrészt: egy projekten 100-300 tudós/laboráns/orvos/kémikus/kutató kiváló szakértői tudással dolgozik, akik mind alkalmazottak és igen szigorú protokoll mentén végzik munkájukat. Ennyi embert zsarolással, pénzzel kézben tartani lehetetlen, miközben szinte mindegyikük teljesen átlátja az általuk létrehozott/kezelt anyagok természetét.

Számukra a termékük nem csak egy színes, vészterhes löttyel telt üvegflakon egy szürke szivacsos, titkosnak látszó számzáras dobozban, mert a Tom Cruise-os filmeket is el kellene felejteni, ha tudományról van szó.

Másrészt: a laboratóriumban előállított terméket (lásd feljebb), bizony viszonylag könnyen vissza lehet vezetni az őket létrehozó intézményhez, és lényegesen nehezebb azonosíthatatlan nyom nélkül belecsempészni egy denevérbe (lehetetlen), mint ahogy egy összeesküvésekre vadászó szemfüles jógaoktató ezt gondolná.

2. Már ismerik az ellenszerét (?!?!)/oltását, de direkt nem engedik piacra.

Nem, nem egy gyógyszergyár van a világon. Végképp nem irányítja ezt a képzelt konglomerátumot egy New York-i penthouse irodából, pár feltekert pajeszos sötét alak. (Mindeközben annyira tudom, hogy hiába beszélek.)

Ellenben rengeteg egymással rivalizáló gyógyszergyár létezik, amelyek közül valóban óriásit szakít majd az, aki elsőként állít elő védőoltást.

Nem, nem várja egyik sem, hogy nőjön a pánik, és majd akkor tarolja le a piacot, mert ha a versenytársa megelőzi, akkor ugrik minden erőfeszítése (egy ilyen vakcinába dollármilliókat ölnek, a siker kisebb-nagyobb esélyével), és más viszi el a nagy lóvét.

A gyógyszergyárak valóban nem halál cuki, mezőn játszadozó pelyhes nyuszik, de ebben a konkrét esetben, érdekük és érdekeik dinamikája kifejezetten a hasznunkra dolgozik.

3. Gyógyszergyárak extraprofitját célozza a járvány létrehozása.

Most olvasd el még egyszer az előző pontot, mert teljesen ugyanazért, egyetlen gyógyszergyár sem lehet biztos abban, hogy ő lesz a befutó. Sőt, lehet, hogy teljesen feleslegesen szállt be a vakcina-versenybe, mert lemaradt időben, árban, minőségben, megbízhatóságban, hatékonyságban. De ez csak dollármilliók befektetése után derül ki számára.

4. Kínában hozták létre.

Jelen pillanatban úgy néz ki, Kína gazdaságilag meg fogja szívni, és vannak olyan, – neves közgazdászok által jegyzett- , becslések is, amik szerint ez tragikus hatással lesz rövid vagy közép távon az országra.

A Petőfi Sándor utcából bármennyire kicsi, sárga debileknek néznek ki, akik még a hajukat sem tudják vállalhatóra levágatni, valójában ez a tipikus esete annak, amikor pont fordítva van…

5. Kína ellen irányuló gazdasági fegyver.

Egyrészt édesfaszom, másrészt Kína akkora piac, hogy a náluk végbemenő bármilyen káros gazdasági folyamat még olyan erős országok számára is drámai következményekkel járhat, mint Németország.

Harmadrész vírussal csak annyira lehet pontosan célozni, amennyire egy szívószálon átpisilni, amit azért 70 IQ felett már bemondásra elhiszünk, próba nélkül.

6. A Nemzetközi Karvalytőke gazdasági előnyt remél belőle.

Próbáljuk meg nem úgy elképzelni a gazdasági élet nagyágyúit, a nagytőkéseket, mint Lajost, a falu karosszérialakatosát, csak sokkal gazdagabban. Lajosra igaz, hogyha az összes rajta kívüli lakatos hirtelen kipusztulna, akkor Lajos jövőre az első és a hátsó kertbe is építene úszómedencét.

A „karvalytőke” ennél lényegesen bonyolultabb rendszer.

Egy világjárvány fenyegetésének árnyékában, elsőként a „pánik” jelenik meg a gazdasági élet folyamataiban. Elsőként tehát a nagy játékosok járnak rosszul.

Persze néhány nagy játékos mindig nyertese egy pániknak, vagy a pánik lecsengésének időszakának, vagy a valóban bekövetkező tragédiának, de az üzleti élet, a gazdasági folyamatok olyan egymással összefonódó, rendkívül bonyolult és sokrétű történések, ezer apró független változóval, ami teljesen kiszámíthatatlanná teszi a szereplők státuszát a hónapokkal, évekkel későbbi kasszánál állásuk tekintetében.

A nagy játékosok számára tehát baromian nem biztos, sőt, hogy leesik még egy medence, ha geciznek egy járvánnyal.

Próbáljuk meg tehát őket sem sík hülyeként elképzelni.

7. Egy biológiai fegyver, ami a kisemberek kontrollját célozza.

Ha most arról van szó, hogy létezik egy magányos embergyűlölő, akinek se kutyája, se macskája, aki a garázsában létrehozta a vírust, majd a vuhani piacon önkezével beletette egy denevérbe totálisan homályos hatalmi érdeki okán, akkor ne is beszélgessünk erről tovább.

Ha viszont a jó öreg Háttérhatalomról van szó, a nagyfiúk tízezres, de minimum ezres (agybajod szerint becsült nagyságrendű csoport persze) ligájáról, akkor egyrészt olvassuk el ismét az előző pontot. Másrészt képzeljük el, bárki belelövetne-e a tömegbe, ha a tömegben ott állnak saját szerettei, noha mondjuk viszonylag kevés eséllyel puffantják le pont őket?

Harmadrészt, ezer kontrollálható kontrollmódszer létezik egy teljesen kiszámíthatatlan kifutású világjárványon kívül, amiknek keretében a karvalytőke összes szereplője a legteljesebb gazdasági, lelki és egészségügyi nyugalomban élvezheti koktéljait egy pálmafás szigeten. Mi a bánatért választaná pont ezt?

Szóval egyelőre tehát még nem találtunk hülyét a konteó szereplői között, csak olyan hülyéket, akik hülyékként képzeli el konteóinak szereplőit.

8. Bármely ország hatalmi törekvéseit célozza.

Hetes pont.

9. Népességirtás.

Én csak azt szeretném egyszer megérteni, hogy a Háttérhatalom, akiknek egyetlen célja a nagyobb profit, miért kívánná csökkenteni felvevőpiacát válogatott népirtási akciókkal, amelyek közül mondjuk még nem is a legeszementebb verzió egy világjárvány létrehozása, mert valljuk be, hogy a lakosságba titkon ültetett gyilkos nanorobotok azért lényegesen parádésabb faszság.

10. Bill Gates érdeke.

Na jó, de mi nem?

Asszem így a végére elfogyott a türelmem, ezért a Bill Gates-t a járvány létrejöttével összefüggésbe hozó, dupla logikai tigrisbukfencekkel teli összeesküvés-elméletre nem pazarolok semennyi energiát, hogy levezessem, miért állatság.

Szóval ok, Bill Gates volt.

/Mariann Palankai/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter