Miért ne ossz meg ezotard tartalmakat?

1. Amikor kiírod a faladra, hogy a betegségek önhibánkból, nem megfelelő emberi minőségünk miatt alakulnak ki, akkor azokhoz is szólsz, akik nagyon aranyos anyukájukat és gyereküket vesztették el szörnyű betegségekben, és nagyon nem kéne baszakodnod velük, mert képernyőn keresztül marha macerás jogosan pofán vágni téged…

2. Tetszetős érv, hogy egyrészt tényszerűen nem káros a zsályafüstös auratisztítás, másrészt, hogy vámolják csak a hülyeséget a csalók nyugodtan, mert arrafelé minden pofon jó helyre megy. Csakhogy a kuruzslók legkönnyebb célpontjaik a tragédia árnyékában zavarttá vált embertársaink, akiknek sem kifosztása, sem tévútra vezetése nem olyan dolog, ami mellett fütyörészve elsétálhatunk.

3. A mutatós gyógykristályokkal történő kereskedés ugyanez a műfaj, mert a Földcsakra irányába húzott ággyal történő rákterápia és a csodapiramis úgy vannak, mint a borsó meg a héja.

Abból viszont napi szinten valaki szerettének értelmetlen halála következik.

Érintettségem okán nyilván elfogult vagyok, de a hozzám hasonló, drámázásra alapból kódolt nők hajlamosak felfújni az olyan eseteket, amelyekben orvosi ellátás mellett ma is élhetne egy kisgyerekes, 32 éves apuka.

4. A betegségek kialakulásában bizonyítottan szerepet játszhatnak lelki okok, és a stressz immunrendszert terhelő hatása tudományos tény. De leegyszerűsítő igazságok és tudománytalan csúsztatások köveivel megdobálni a valóságot, – hátha megijed és elkerül – , nem feltétlen hatékony módszer, de én még nem próbáltam, szóval nem biztos, hogy igazam van.

5. Nem érdemes Facebook csoportokban büszkén azon versenyezni, kinek volt legkevesebb esélye és/vagy sikere a megfelelő minőségi oktatási anyag elsajátításában.

Egyrészt nem feltétlen a te hibád, ha tanulatlan vagy. Másrészt mérhetetlenül értékes tulajdonság a becsület, szorgalom, bátorság, kedvesség, nagylelkűség, és még felsorolhatatlan mennyiségű más emberi erény létezik.

Mondanám, hogy fókuszálj inkább ezekre, csak attól félek, nem fogod megérteni, miért nem érdemes ráfeküdni és megnyerni a legnagyobb hülye címét.

6. Mondanám, hogy vesd össze az orvostudomány kontra táltosok és datolyafogyasztás gyógyulási statisztikáit, de mindketten tudjuk, ez nem erről szól. Proligőgről, korlátoltságról és frusztrációról szól hited. Ebben a mátrixban csak a húszezer forintért szolgáltató jósnők és a biorezonancia-klinika jár jól.

7. Nem a horoszkópod alapján alakul a párkapcsolatod, az egzisztenciád, az életed, hanem meghatározóan a személyes teljesítményedtől (mindenki belefuthat szarságba persze). Értem, hogy kiábrándító azt mérlegre tenni, hogy lusta, vagy kellemetlen, vagy alkalmatlan, vagy ezeknek valamilyen nyomasztó kombinációja vagy, és egyszerűbb azt mondani: hát skorpió vagyok… de a Mars nem tud baszd meg akkora házba érni, ami elfedné, ha egy pöcs vagy.

8. Egy egzisztenciális tanács: ha azt látom kapitalistaként, hogy monoton aripofa kisállatokkal és vágott virággal nyomatékosított idézeteket tolsz az oldaladon a szeretet szorgos méheinek mindent virágba borító, napfényhozó angyallétezéséről, akkor felvetődik bennem: vajon milyen megoldást fogsz keresni probléma esetén? Mert a cégünknél, ha gebasz van, mi nem a szívünket nyitjuk meg a pozitív energiák előtt, hanem szakmai megoldást keresünk. De nem tudom, más vállalkozásoknál ez hogy megy.

Az én álmom az, hogy ezek a bornírt és banális baromságok egyszer csak eltűnnek. Ez a 8 pont az én ébredező angyaltojásom makkja.

/Mariann Palankai/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter