Nem tudom, hogy már hányadik alkalommal, de ismét megkísérlek válaszolni pár oltás/orvostudomány- ellenes felvetésre:

Fogyatékossá válhatok az oltásoktól?
– Az a hajó már elment.

Valóban hülyeség a homeopátia?
– Nem. Azok a hülyék, akik megveszik. Akik árulják, irtó gazdagok lettek.

Hosszú távon veszélyeztetek más gyerekeket azzal, ha a sajátomat nem oltatom be?
– Igen. Szóval tisztább dolog, ha nem ilyen bonyolult módon szabadulsz meg gyereked játszótársaitól, mert ugyan a rövidtávon vélhető halálos áldozatok számát nem csökkented, de börtönbe kerüléseddel egycsapásra elhárul a többi gyerek feje fölül a hosszabb távú veszély.

Jót teszek a saját gyerekemnek, ha nem oltatom be?
– Ez attól függ, mennyire sajnálod őt, hogy még hosszú éveken keresztül egy fedél alatt kell élnie veled. Ha szerinted nem ilyen életet érdemel, ne oltasd be.

Ellenőrizhetetlen vegyületek vannak az oltásokban, gyógyszerekben?
– Számodra igen. Nem azért, mert titok, hisz hozzáférhető a leírásuk az interneten, hanem azért, mert a természettudományi ismereteid maximuma, hogy ellenőrizni tudod, valóban 6 alma van-e egy tányéron.

Szakemberek lelkiismeretesen ellenőrzik?
– Természetesen. De azoknak te nem hiszel, mert kisebbségi komplexusaid és egyéb vaskosan indokolt frusztrációid miatt mindenkit ellenségnek tartasz, aki okos, tanult, sikeres, tájékozott és nyitottan képes gondolkodni.

A gyógyszergyáraknak érdeke beteggé tenni az embereket?
– Egyrészt: ha a világot hagymázas elképzelésed szerint egyetlen gyógyszergyár szolgálná ki, akkor talán lenne olyan elborult elme, aki ezt extraprofitszerzésre alkalmas módszernek találná. De mivel megszámlálhatatlan gyógyszergyár éles versenyben kénytelen a potenciális vásárlók pénzét megszerezni, ez kizárt.
– Másrészt: a gyártási folyamatnak több száz, több ezer hozzáértő szereplője van. Ennyi ember beavatása, munkavállalói zsarolási potenciáljának kivédése lehetetlen.
– Harmadrészt: a kutatók, fejlesztők a dicsőségért és/vagy elhivatottságból keresik az újabb és újabb megoldásokat egészségünk érdekében. Ezek közt néha vannak olyanok, akik szándékosan vagy véletlenül hibás következtetésekre jutnak, káros termékeket dobnak a piacra. A leginkább ellenérdekelt fél ilyenkor a rivális gyógyszergyár, aki félti piaci tortaszeletét és pikkpakk le is rántja a leplet a disznóságról. És így kanyarodtunk vissza az „egyrészt”-hez.

De ne aggódj, még nagyjából 421 milliárd dolgot nem értesz a valóságból, már miért pont ezt értenéd?

Az oltások állnak az autizmus kialakulásának hátterében?
– Ha Andrew Wakefield kutatói gőgjében (lásd előző bekezdés „harmadrészt” ) a 12 fős minta alapján arról publikált volna, hogy magas nyomású ciklonok körzetében kialakuló intenzív villámlás okozhat autizmust, akkor ma anyák milliói kémlelnék aggodalommal a szívükben a horizonton gomolygó viharfelhőket, és a betegségben szenvedő családtagjai tűpontosan fel tudnák idézni, hogy Jenőke autizmusának megjelenése környékén valóban volt errefelé egy óriási vihar. Nagyjából ennyi a valóságtartalma.

Ha oltáskivezetést szeretnék, kihez forduljak?
– Ez olyan egyszerű művelet, hogy bárki el tudja végezni. Pusztán egy random gátlástalan csalót kell keresned, mert csak egy számodra hihető tetszőleges babonaságos hókuszpókusz kell hozzá. Ja, és ne feledd magaddal vinni a pénztárcádat.

Régen oltások és gyógyszerek nélkül egészségesebbek voltak az emberek?
– Hogyne. Ezt az illúziót nagyban segíti, hogy a ma 5 napos antibiotikum-kúrával kezelhető tüdőgyulladásban szenvedők még száz éve is pár nap alatt meghaltak, így beteg emberek jelenlétét nemigen kellett elviselnie a falu közösségének.

Ha az oltásokkal, gyógyszerekkel életben tartjuk mindazokat, akik a természetes kiválasztódás során egyébként kihullanának az emberiség génállományából, akkor akadályozzuk egy életerősebb generáció kitermelődésének lehetőségét?
– Igen. Ez csodálatos terv, amíg a kicsit hibás génállományú egyed nem a nappalid padlóján próbálja éppen először kimondani, hogy  ‘Anyu’. Ilyenkor ugyanis az ember hajlamossá válik szentimentálisan gondolkodni, dönteni.

Az orvosok gonoszok és lelkiismeretlenek?
– Nem. Az orvos nem azért durva veled mert lelkiismeretlen, hanem mert az adott napon te vagy a nyolcadik kártékony és agresszív hülye a rendelőjében és úgy érzi, nem ezért tanult keményen évekig.

Minden oltás gyakorlatilag veszélytelen?
– Sajnos nem. Valóban létezik pár olyan oltás, ami kritikus százalékban egészségügyi kockázatot rejthet. Ezeknél az oltásoknál érdemes mérlegelni a különféle kifutási lehetőségeket. Sajnos egy ember az egymillióból, tragédiával kísérve mindig megbánja, hogy beadatta, és egy ember az egymillióból meg azt, hogy nem adatta be. Reméljük száz év múlva még előrébb tart a tudomány, ha bigott tardok nem görgetnek követ a további kutatások elé.

Nem lenne jobb, ha súlyos betegségekből citromlével és egyéb gyümölcsökkel próbálnék gyógyulni?
– Dehogynem. Ha vitaminokban, rostban és nedvességben gazdag italokkal veszed be gyógyszeredet, az mindenképpen egészségesebbé tesz. Sőt, amennyit lehet, mozogj is, ha már láztalan vagy.

Háttérhatalom, befolyásos emberek, orvos-maffia tör az ilyen kisemberek életére, mint amilyen én vagyok. Mit tehetnék?
– Tekintve alapfélelmeidet, én kizárnám a gyógyszeres eljárás lehetőségét. Viszont a paranoia kezelésére hallatlan hatékony metódusokat ismer a klinikai pszichológia is, ami jelentősen emelné életminőségedet.

/Mariann Palankai/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter