Asszem itt az ideje egy flattard-gyík értelmező kéziszótárnak:

1. Világegyetem: Az Alpok, Nyíregyháza és a Kossuth utca által határolt terület, annak minden titokzatos vadregényével, illetve a látótér teljes égboltja, a jegenyefák leges-leges-legtetejéig.

2. Természettudomány: a rendelkezésre álló összes professzionális tárgyi ismeret, amit egy kiváló kétkezi munkás, 20 év során elsajátít a gyakorlatban, mint például polírozás, tehergépjármű-vezetés, stb. közben. Ellentétben a nagyképű, girnyó fizikusokkal, akik azt sem tudják, melyik végén kell megfogni egy kalapácsot, de a hetet-havat összehordanak magfúzióról, amit persze még soha senki sem látott élőben.

3. A XXI. Század tudományos kutatásaira kifejlesztett műszerek és gépek: A Praktiker szerszámosztályának 27. sorában található, 12 ezer forintnál drágább Bosch és Black and Decker termékek, ideértve a prémium kategóriás lézeres szintezőket.

4. Tudományos kísérlet: A Praktikerben megvásárolt mesterkütyükkel, ákombákomozva kitölteni azt tudás-űrt, ami már nagyjából a piros játszótéri hinta működési elvének megértése magasságában jelentkezik. És hát bármit is jelentsen a méter per secundum…..

5. Tudományos elismerés: 5 perc médiafigyelem Pumpedék és egy újszülött kiszsiráf cukiságának bemutatása között, áramvonalasan megfeledkezve arról, hogy ha műfajában azonos népszerűségi mutató a célunk, akkor elegendő a péniszünknél fogva odasziloplasztozni magunkat egy buszmegálló ereszéhez, és napok alatt kialakul a milliós nézettség.

6. Tudományos szakirodalom: Az Egér a Marson c. mozgóképes disszertáció és a világhírű dokumentumfilmes, Stanley Kubrick Űrdossziéja közötti sávban található, összes YouTube-on keresztül elérhető hivatalos akta.

7. Tudóstársadalom: Klinikai szempontból azonos gyermekkori, lelki traumákon átesett cimborák a netről .

8. Tények: Határozottan artikulálva ismételt mondatokkal, illetve konzekvens capslock használattal előidézhető állapot.

9. Tudományos bizonyíték: Amit az ember a saját becsületes szemével lát, de minimum önkezével meg is tud taszigálni kissé, a 100 százalékos bizonyosság kedvéért. Minden egyéb (pl. Hold, Ausztrália,Fa Nándor ), zsidókamu.

10. Humán tudományok és perifériái (történelem, nyelvtan): Egyéni frusztráció fundamentumán önkényesen megalkotható rendszerek, origójában a migránsok és az elipszilon meggyőződéses elutasításával.

11. Valódi Tudós: Nincs akkora állatság, amit ne tudna gondolkodás nélkül kimondani. A Háttérhatalom kesztyűbábjaiként viselkedő Hivatalos Tudósok (Newton) lefizetett makimajmok.

12. Tudományos kutatás: Hasonszőrű félnótásokkal lefolytatott hosszadalmas párbeszéd.

Szívesen.

/Mariann Palankai/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter