Persze tökre viccesek a hülyék, és az áltudományos ákombákomok, azért röviden bemutatnám milyen vérvalóság dübörög jelenleg életemben, és hogyan fordítódik az orvos közlése a megtört hozzátartozó számára:

Orvos: Mindent megtettünk, de az orvostudomány itt tehetetlen, már csak a csodában lehet bízni.

Hozzátartozó fordításában: Haladéktalanul keress fel egy csodatevőt, mert ugyan a mi képességeinket szeretted meggyógyítása meghaladja, de egy kuruzslónak szélesebb spektrum áll rendelkezésére.

Orvos: Sajnos nincs értékelhető eredmény.

Hozzátartozó fordításában: Valaki megint ügyetlenkedett, de előbb utóbb előkerül egy kompetensebb személy, aki végre meg fogja tudni csinálni.

Orvos: 99% ra biztos a végzetes kimenetel. (Hozzáteszem a DNS vizsgálat eredményét is ilyen százalékkontingensben adják meg, mert ez a tudományos alapú kommunikáció gyakorlata)

Hozzátartozó fordításában: Adott 1% esély, ami nagyon kicsi, de távolról sem semmi.

Orvos: Biztosra mondható a maradandó károsodás, melynek mértéke ma a vizsgálatok hiányában nem meghatározható.

Hozzátartozó fordításában: Ez ezek szerint tetszőlegesen kicsi is lehet, szóval egész hátralevő életében előfordulhat, hogy kellemetlenül köhécselni fog néha.

Orvos: Nem érdemes bizonyos vizsgálatokat elvégezni.

Hozzátartozó értelmezésében: Hagyják még pihenni, mert látják milyen gyenge szegényke, de ha megerősödik, akkor majd elvégzik.

Orvos: Nem találtunk pozitív folyamatokra utaló jeleket.

Hozzátartozó értelmezésében: Kérjük, fokozottabban figyelj, mert lehet, hogy csak elkerülte a figyelmünket a tudatos reakció, mert mi nem tudunk egész nap mellette lenni olyan áldozatosan kitartóan, mint te.

Orvos: Sajnos itt már csak az ima segíthet.

Hozzátartozó értelmezésében: Az ima segíthet.

Önámítás kategorikusan kizárni, hogy te, vagy számodra fontos személy, aki bármilyen józan békeidőben, egy irtóztató tragédia mentális nyomása alatt, nem válhat szalmaszálba kapaszkodó eszementté, mert igenis, hogy létezik az a mértékű veszteség, illetve annak fenyegetettsége, csak szerencsédre még nem történt meg veled.

Távolról sem szántam ezt vicces posztnak. Ilyenkor ugyanis menetrendszerűen megjelennek a család, a barátok környékén a sámánok, kristályfény-energizálók, DNS rezgetők kompániája.
Ha valakinek nem világos a csoport célja: Napalmot mindegyikre, és külön kiemelten azokra a „jószándékú” ismerősökre is, akik az ilyen csalókat meleg szívvel kommendálják, és tovább tolják az agyfaszt, tövig.

/Mariann Palankai‎/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter