Posztjaim alatt (főleg a privát oldalamon, politizáló bejegyzéseimnél) , úgy szoktam tenni , mintha nem zavarna (nincs erre idegem), hogy részlegesen Retard Születik castinggá alakul a kommentfolyamom.
A lovon (amennyire csak lehet) fordítva ülő, kedvenc kommentelő vadbarmaimat osztályoztam típus szerint:

1. Okos analfabéta
Van ugyan egy alapfokú magyarja, de nem használja. Bizonytalan, hány gyé is pontosan a tuggya, ám magabiztosan képes kiszúrni egy biokémiai disszertáció hamis konklúzióit.

2. Gyakorlatias Alfahím
Már ködpiszkáló professziódból (kutatómérnök) és izomtalan testedből kiderül számára, hogy hülyeségeket állítasz. Végül is mit tudhatnak a fizikáról ványadt, szemüveges fickók? Akik szabadkézzel még sosem emeltek a helyére egy utánfutót ? Akik csak azért mennek egyetemre, mert a munka büdös, ellenben ott remekül lehet buzulni és drogozni? Egy igazi férfi, a Black and Decker szerszámok józanul praktikus világából, logikusan le tud vezetni bármilyen természettudományos következtetést. És ha a szegőléc nem marad epokit nélkül a plafonon, akkor az kurva nagy Jupiter meg mitől? Ne röhögtess.

3. Szeriőz stylist
Megsemmisítő véleménye van a külsődről, ami szoros korrelációban áll állításod megbízhatóságával. Ha túl szimpla, vagy feltűnő, vagy divatos, avítt, sovány, kövér, esetleg különc vagy, abból következik számára, hogy nem vagy megbízható, mert a korrekt, zsinórmérték emberek milliméterre úgy néznek ki, úgy élnek, úgy gondolkodnak, és pont annyi macskájuk van mint neki.

(Mondjuk amikor valaki, barna mackóalsós profilképpel odaírja a legújabb munkám alá, hogy én nem találtam el megfelelően a türkiz-zöld arányt a nappaliban, én is sznobkurvaként azt szoktam gondolni: Nemár!)

4. Def Leppard
Fingja nincs arról mit írtál, miről írtál, mi az érzelmi, morális és intellektuális viszonyod a témához, (egyáltalán: mi a téma) csak kiszagolta, hogy ellenség vagy, és hallatlan agresszivitással pocskondiáz téged, plusz ész és értelem nélkül, a többek közt általad nem is említett felvetéseket.

5. Mániás reakciós
Nem érti a differenciált véleményt. Ha támogatója vagy a modern orvoslásnak, akkor a gyerekeidnek, bölcsis koruktól, a reggeli müzlijükbe Augmentint és Ketodexet keversz. A vacsiba dupla adagot.

6. Anyád (ebben van némi félrehallás, de nem véletlenül)
Totál vadidegenként, 300 kilométerről tőled megmondja, mit csinálsz rosszul, milyen megbocsájthatatlan vétkek terhelik lelkedet, és hogy hogyan kéne helyesen élni az életed.

7. Logikai virtuóz
Barokkos túlzással kezeli az összefüggéseket. A pillangó hatást továbbfejlesztve, számára egy lépésben el lehet jutni a nyári záportól a gyógyszermaffiáig. Igen mulatságosan.

8. Szitánátlátó
Őt nem lehet félrevezetni. Mindenen átlát. Igaz, hogy környezetünk legegyszerűbb összefüggései sem világosak a számára (páralecsapódás, internet-előfizetés csekken) ám monoton minden délelőtt (négyszer) lerántja a leplet a Föld nevű bolygó legtitkosabb, csak az elit bennfentesek által ismert politikai viszonyrendszeréről, délután kettőkor meg korrigálja a félhülyére pénzelt természettudósok tévedéseit.

9. Tapasztalt róka
Minden karón látta már a világ összes varjúját. Sőt, többet ő tett oda.

10. Faszság axiómás
Enciklopédia Britannica-ként kezeli a mindenegyben blog hoaxait. Állítását bizonyított tényekre alapozza, például egyszer látott az interneten egy ( vicces kedvű 12 éves fiú által kreált) dokumentumfotót, melyen egy medveszőrrel borított cápa sörözött Berlin belvárosában.

11. Dr Kretén
Tévedéseid magyarázataként dehonesztáló anamnézist állít fel mentális és pszichológiai állapotodról, nagyjából azokkal a kifejezésekkel zsonglőrködve, amit saját kórlapján olvasott.

12. Hívő
Vallásos kábulatban tekint Orbánra, Gyurcsányra, Putyinra vagy bármilyen kelekótyaságra, amit a Mamis csopiban hallott Erzsitől, aki okleveles masszőr, tehát okos. (hát neki nem sikerült a vizsga, mert nem talált oda, de nagyon el volt dugva az az épület)

13. Kanapénáci
Hirtelen nem is tudok olyan gazságot, vagy gazságnak látszó tárgyat mondani ( antenna), amiben ne lenne benne tövig a keze a mocskos zsidóknak.

14. Oposszum
Tök aranyos, meg minden, de halvány segédfogalma sincs, hogy hol van éppen, és ki-kivel van. Megragadta fantáziáját (sic!) valami übercuki bárgyúság, és félhülye (vagy tán teljesen az) mosollyal az arcán barangol a faszerdőben.

15. Vérnősz katolikus
Nagyjából a XV. század értékrendjét, viselkedési kódexét erőlteti pusztító gyűlölettel a világra, Isten, Jézus és a Szeretet nevében. Nála már fickós lazaságnak számít, ha pulóver nélkül sétáltat kutyát. Önmagát nagylelkű áramvonalassággal kezelve, nagyjából mind a tíz parancsolatot megszegi (reggel 9 előtt) rendszeresen, ám szerinte egy pasztellszínű pulcsit viselő pasit azonnal máglyán kéne elégetni, mielőtt még nagyobb bajt csinál.

És hát persze nincs a Földön egyetlen retard se, amelyik ne valamely igen fincsi kombinációja ne lenne a felsoroltaknak.
Aztán vannak olyanok, akik hiba nélkül hozzák mindet. Ők a mi sztárjaink. Gézabá, Óbi….

/Mariann Palankai‎/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter