Oly erős volt a február, hogy akár 40 pontos összefoglaló is kijött volna, csak hát eltörtem a kezem, és aljadék zsidó sugallatra a modern orvostudományra hagyatkoztam, ahelyett hogy racionálisan hagymát kötöztem volna rá parlagfű-ágyon, így szívok és fáj gépelni.

1. Marika és egysejtű cimborái, az asztrofizika jelenségeit és törvényszerűségeit, a bélmozgás általuk ismert metódusainak párhuzamának segítségével írják le, így egy orbitális hasmenésroham és a bolygószületés folyamatainak eseményei némiképp összecsúsznak eszmecseréikben. Mert miközben a Jupiter bonyolultabb egy fingásnál, Marikáékról már nem állíthatjuk ugyanezt.

2. Ha egy négyévestől azt kérjük, meséljen saját szavaival az immunológiáról, akkor kapjuk meg Ferit. Csak Ferit nem kértük erre. Sőt.

3. Tudomásul kell vennünk, hogy kis barátaink, Gery Oldmant legszívesebben agyoncsapnák, mert annyi minden gazemberség van már a rovásán. Tom Cruiz is csak az utolsó pillanatban tudta megakadályozni a miatta kialakult atomháború-veszélyt legutóbb. Hugh Laurie-nek meg átlagban naponta húszan könyörögnek megható levélben, hogy már csak az ő orvosi bravúrjaiban bíznak. Igen, a syfy filmalkotások millióknak dokumentumfilm.

4. A gonosz Kemolobby gátlástalan cselszövései miatt nem jutnak C-vitaminhoz a rákosok. Mert ha a boltok árulnának gyümölcsöt és lehetne kétezerkétszáz forintért C-vitamin kapszulát kapni a gyógyszertárakban, akkor mindenki meggyógyulna a rákból, csak hát a Háttérhatalom ezt nem teszi lehetővé.

5. A ravasz zsidók valójában plutóniumbombával rombolták le az ikertornyokat, mert a plutóniumbombára gyakorlatilag nem lehet rájönni. Csakhogy nem számoltak, Gyurival, a mosonmagyaróvári vízszerelővel.

6. Emberevési célból látogatnak Földünkre az ufók, mert a saját bolygójukon már mindenkit megettek, és lényegesen egyszerűbb fényéveket utazni a picsába, atommeghajtású űrhajóval egy lakoma kedvéért, mint egy 6×6-os karámban emberhízladát fenntartani a kertjük végében.

7. Ha vörös fonalat kötsz a csuklódra, akkor szükségtelenné válnak az oltások. Halkan kérdezném: Ezeknél mi miért is erőltetjük, hogy oltva legyenek? Win-win megoldásnak látszik .. hm?

8. A NASA feltalálta a gyógyító térgeometriai effektust, -ám szándékaik ellenére- , Imre elöl nem sikerült annyira eltitkolni, hogy ő 5000 Ft/kezelés erejéig ne tárja önzetlenül a köz elé a csudálatos felépüléseket okozó mechanizmust, és így ez az áldott emberbarát jótét lélek vérprofin hadonászik egy tetragonális bipiramissal, miközben velejéig romlott orvosok szolgalelkűen segítik a gátlástalan gyógyszerlobbyt, és a lefizetett igazságszolgáltatás meg adja a hátszelet nekik. Undorító ez a világ.

9. Norbi egy nem létező német családtól vásárolt egy nem létező titkos receptet, amiért a nem tulajdonában levő (lízingelt) autójával fizetett, és ennek egy marha drága, de egészségre káros termék lett a végeredménye, amit vesznek, mint a cukrot. Most mindenkit kérek, hogy néhány percig irigység nélkül, némán gondolja át, hogy ez gátlástalan rohadékság, vagy inkább zseniális. No meg azt, hogy ki is a hülye a sztoriban?

10. Az emberi kapzsiság miatt virágzik a biológus-bűnözés, mert amíg a kormányok zsírosan megfizetik az aktatáskában kicsempészett inflenzabaktérium közterületen való szabadon engedését, addig ne csodálkozzunk.
Azt még valahol értem, hogy a kalandfilmekből kiollózott részletek miképpen válnak a a legkülönfélébb konteók mozgóképes bizonyítékaivá, de hogy egy tehetségtelen grafikus képzőművészeti alkotásának buzisra rajzolt figurája miképp válik húsvér szíriuszi kapitánnyá, az érthetetlen, ám halál cuki. Pont olyan cuki, mint amikor az ovisok ordítanak a bábszínházban: Vigyááááázz! Mögötted a róka!!!! Csak hát ez a legtöbb embernél alsóban elmúlik. A többiek miatt jött létre ez a csoport.

/Mariann Palankai/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter