Nehéz kenyér ez a heti összefoglaló. Beakadt a mátrix deja vu-ilag.

– A Sátán létezésének egyik kérlelhetetlen bizonyítéka, hogy pár tetszőleges objektum 6666 km-re van egymástól. Persze a szkeptikusok azonnal kukacoskodni kezdenek, hogy a Húsvét szigetek és a Bermuda háromszög csak egy olyan térképen kerül egymástól 6666 km-re, ha az ember, emlékezetből próbálja meg lerajzolni a Földet, a lábujjai között tartott ceruzával. Mindenesetre a Sátán IGAZÁN gonosszá a bráhmi számjegyek megjelenésével vált, hiszen csak azóta létezik ez a rettenetbaljós kunkori hatos, hogy a pusztulat álljon bele.

– A galaxisokat játszi könnyedséggel átszelő földönkívüliek számára, planétánk hatékony leigázási stratégiájának kifundálásához elengedhetetlen a Szlányikné Hudák Piroska veteményesében, notórius szöszmötöléssel megszerezhető információ.

– Labant úr számára nem meggyőzőek a modern tudomány állításai, noha ő ötös volt szolfézsból és már többször evett parlagfüvet.

– Apostoli királyságosság akut fázisát, kiválóan képes lenne kezelni egy komplex terápia keretében rendesen szedett, 3×2 dózisban javallott antipszichotikus tabletta, életminőséget károsító mellékhatások nélkül.

– Marika, aki a Tisztánlátó Fény és egy ogre szerelemgyermeke, erősen titkolja papáját, de nagyon látszik.

– Manyikának rejtélyes körülmények közt egy tollpehely jelent meg a panelban. Az Esemény háttér-felfejtésének diszkussziós folyamatában, az indeterminisztikus tömegjelenségek információelméleti ágába sorolható, valószínűség-analízismódszereire támaszkodva, egy szárnytollaival hányaveti módon bánó angyaljelenlét győzött egymillió az egyhez arányban a marginálisan valószerűtlen pehelypaplan kilyukadással szemben.

– Szemei segítségével, potom pénzért néző Bráner barátunk sokak számára hozza el a lelki megnyugvást. Milliók ismernek magukra a félidióta tekintetben. Összetartoznak, mint borsó meg a héja.

– Ahogy a szivárvány barrelenkénti ára egekbe szökött a világpiacon, pár élelmes és gátlástalan zsidó elkezdte gyártani azokat. De Gézabát nem lehet megtéveszteni hamisított szivárvánnyal. Azonnal kiszúrta.

Ám el kell ismernünk, hogy mélyen igaz az élet iskolásainak lelkesen megosztott bölcsessége: A józan paraszti ész valóban néha sokkal többet ér, mint három diploma. Például amikor Riska megmakacsolja magát a karám előtt, mert olyankor nincs az az atomfizikus, aki bírna azzal a nyüves tehénnel.

/Mariann Palankai‎/

13317006_10209796715179753_2435908789010552779_o

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter