Heti esemény-összefoglaló segédlet mindazoknak, akik már nem bírják idegileg önerőből követni:

1. Tudomásukra jutott a cionok szupertitkos kommunikációs felületén, a youtube-on keresztül, hogy atombombát készülnek dobni a Napba. Ez mindenki számára rettenetesen ijesztő opció, aki egy hatalmas, a templomtoronynál is nagyobb, Tungsram izzóként képzeli el a Napot. Persze azért képzelik annak, mert ezt a működési elvet értik (villanykapcsoló), pedig azt se, dehogy.

2. Az időjárás így júliusban elég meleg és esetenként nyári záporok tarkítják. Régen ilyen nem volt.

3. Kisiskolások által ügyetlenül barkácsolt hoax-ok borzolták a kedélyeket, úgymint rothadó ufó-tetem, orbitális pályán kerengő fröccsöntött Halálcsillag, krokodilokkal üzekedő nyugdíjas bőrébe bújt gyíklény, pálmafás strandok a Marson, stb. Pár fotón nagyítás nélkül is látszott, hogy zsírkrétával kontúrozták utólag, de a világvége hangulatot ez nem rontotta el, és még hajszálvékony karcolást sem ejtett a hiten.

4. Továbbra sem fordulhat el olyan melldöngetően magyarkodó náculás, (noha ez mindennapjaiknak szerves része), melynek írásbeli hőbörgés-menetében sikerülne egyetlen mondatot többé-kevésbé helyesen leírniuk anyanyelvük szabályai szerint. Arany János számukra csak egy utca, arrafelé, amerre Szabó Mariskáék is laknak.

5. A konyhaszekrényemből pár dologról ismét kiderült, hogy napok alatt gyógyítja a rákot. Lassan már mozdulni sem tudok a lakásban anélkül, hogy ne akadjon a kezembe egy eltitkolt csodaszer.

6. Asthar kapitány lelkiismeretesen mélezik doszt. Jó pár fényévnyi távolságba is odalátszik, ahogy a zsidók gátlástalanul bunkóznak a jobb sorsa érdemes magyarokkal. Marha szerencse, hogy Szíriuszplejádon szintúgy a Windows magyar verzióját használják, így eredetiben lehet olvasni, a csak beavatottaknak szánt, szigorúan titkos üzeneteit az interneten, akár Pusztaszálláson is.

7. Felfoghatatlan mennyiségű polgártársunk 0-24 órás tevékenysége az on-time kondenzcsík állapot megfigyelés/jelentés. Ennek valószínűsíthető oka, hogy ugyan próbálkoztak bonyolultabb dolgokat is figyelemmel kísérni (csirkekapirgálás), de részben elszúrták, részben nem tudták az események dömpingjét követni, meg hát végül kiderült, hogy az a macska.

8. Egyáltalán nincs kedvem viccelődni azon a topikon, amelyben hosszan tárgyalják, miként kell lefogni egy kisgyereket ahhoz, hogy otthon kotyvasztott savas beöntést adjunk neki, az emberélet kioltására létrehozott, epres ízű Nurophen szuszpenzió helyett.

/Palankai Mariann/

esemeny

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter