Chemtours utazási iroda:

A boszniai piramisok. 4 nap, utazás tevével.

  1. nap

Napfelkelte, felhősödés. Találkozó a budapesti állatkert teveketreceinél. Ismerkedés a tevékkel. Közös selfie. Felnyergelés és nyargalás a gondozók elől. A háttérhatalom előlről követi a csoportot.

M5 autópálya 32. km kövénél gumicsere. Ránézés a térképre. A tevék elrejtése az áthaladó geostacionárius kémműhold elől. Nyereg alatt puhított teve sütése lassú tűzön, pásztortarhonyával. Rovott múltúak írásának megtalálása. Jó idő esetén dunaszömörcei asszonyok pálinkafőző táncot lejtenek, tréfás zakóban. Délután háromkor id. Kozma Józsi bácsi tagadja az evolúciót. Négykor feleségét látva a csoport meggyőződik: az ember és a majom közös őstől származik.

Öt óra magasságában népi hagyományok felelevenítése: Ki tud ellopni felbontás nélkül egy kannás bort a helyi CBA-ból?

Hat óra magasságában az egész csoport a közeli Paks tornyait már a boszniai piramisoknak nézi.

Dunapentele lépcsőinek megmászása, és a helyi szórakozóhely biztonsági őreinek múmiának nevezése.

  1. nap

Ébredés Pakson a sebészeten.

Lidocain. Fogpótlás. A karácsonyfa díszeinek szeretetgömbbé nyilvánítása. Közös ima és áhítat az előző esti biztonsági őrök öklének testi épségéért. Ashar üzenetének és a Duna vízállásának Mohácsnál meghallgatása.

Délben Oberle prof. felhőügyi szakértő leleteinek megtekintése az urológián. Védő- és támadóoltások beadása.

Ebéd a Paksi Halászcsárdában. Segítőkész szakácsok helyben készítik el a csoport egyik tagját.

Már a második nap estéje van, de a csoport nem aggódik! A piramisok akkor se lesznek ott, ha odaérünk.

Éjjel tizenegy. Egy török hűtőkamion lestoppolása. Utazás a határig, dermedt csendben. Étkezés: a rakományban elrejtett cigarettából és kongói vendégmunkásokból.
3. nap

Érkezés hajnaltájt a festői Norvégiába. Délig a boszniai piramisok keresése. Délben találkozás egy norvég villanyszerelővel, aki egyszer átment csukott szemmel egy kondenzcsíkon. Közös fotó, ismételt érdeklődés a boszniai piramisok iránt.

Délután politikai menedékjog kérés. Az összes nagykövetségen. A csoport lassan Osloban van.

Az idegenvezetőnk demonstratív céllal egy vállról indítható hajszárítóval megborotválkozik. Azonnal kitiltják Kongóból és mindenhonnan.

A csoport tagja tovább keresik a boszniai piramisokat. Magyarul kérdezgetik a helyieket, de azok az elmúlt harmincezer évben se tanulták meg a nyelvet.

Este hat: A helyi természettudományi múzeumban Attila mammutjának megtekintése, a ráfagyott Attila kiolvasztása, majd miután belekezd a “Kör közepén állok…”-ba gyors visszafagyasztása. Csoporttársaink a belépőjegy birtokában szabadon megehetnek egy teremőrt.

Nyolc óra: Oslo nevezetességei. Repülőtér, beépített repülőkkel. Az utasok megtekintése. A helyi mozgólépcső kipróbálása fordított irányban. Éjszakai élet, kötekedés orosz bártulajdonosokkal. Próbálkozás fizetés nélküli távozással.

  1. nap

Újraélesztés.
Újraélesztés.
Az agyhalál ismételt megállapítása, használható szervek (talp, könyök, stb.) kioperálása.

A hozzátartozók értesítése.

Ashar érkezése.

Néma csend.

 

A Föld többi lakosa fellélegzik.

/Írta: Selyebi Péter/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter